Runningtherapie

Runningtherapie, of ook wel hardlopen om je beter te voelen.

Wanneer je niet lekker in je vel zit, wanneer je somber , angstig, lusteloos, vermoeid, paniekerig of gestresst bent, kan hardlopen als middel ingezet worden om deze klachten te verminderen.

Met bovenstaande klachten is je hoofd, of brein, overbelast. Runningtherapie is een methode die ingezet kan worden als therapievorm waarbij je met je lichaam bezig bent, en dit ook effect zal hebben op psychisch gebied. Er wordt dus vooral ingezet op bewegen, het praten hierbij is van ondergeschikt belang. Om aan runningtherapie deel te nemen hoef je absoluut geen ervaring te hebben met hardlopen, het is in wezen voor iedereen geschikt.

We gaan dus de hardlopen gebruiken om de psychische conditie te verbeteren. In 12 weken gaan we dit opbouwen tot een ontspannen duurloop van een half uur. Dit zal niet altijd meevallen, maar de resultaten zullen altijd merkbaar zijn en dat geeft voldoening.

In deze tijd is men zich steeds meer bewust dat een gezonde leefstijl van belang is voor het welzijn. Tegelijk leven we in een maatschappij waar stressklachten steeds meer voorkomen, en zoekt men naar oplossingen om van de klachten af te komen. De wetenschap wijst er steeds meer op dat regelmatig bewegen de mens goed doet. Het brengt in het lichaam processen op gang, die stoffen produceren waardoor we ons prettiger gaan voelen.

Als je gaat lopen, kom jij in beweging en komen er dingen in jou in beweging: Rust in je hoofd Voldoening Het lichaam ontdekt de vreugde die het geeft Conditieverbetering Reductie van angst of sombere gevoelens Energie

Voel jij je hiertoe aangesproken, neem dan contact op om de mogelijkheden voor jou te bespreken. We gaan samen kijken naar jouw uitgangssituatie en vullen een paar vragenlijsten in om daarna een persoonlijk plan op te stellen en doelen te formuleren die je wilt halen. We werken in een groep, waar ieder op zijn eigen niveau traint. Dat kan zijn wandelen, of hardlopen. In het begin wordt er nauwkeurig met je meegekeken om de inspanning op jouw niveau te laten aansluiten. De groep is er als steun en stimulans.

Bij de start zul je met de runningtherapeut mee lopen. In de 12 weken die je gaat volbrengen vind je steeds meer je eigen weg. Je wordt gestimuleerd om ook zelf iedere week aan de slag te gaan. Indien gewenst, is het ook mogelijk om een privé sessie te volgen. Je start met een intake, na zes weken is er een evaluatie, en op het eind een eindgesprek. Daarin wordt besproken hoe je verder kan. Het kan zinvol zijn om de runningtherapie te vervolgen.

Wat kost het:

12 weken runningtherapie kost 85 euro. Hierna voortzetten kan met een strippenkaart 10x 50 euro Een heel jaar mee doen kan ook, voor 200 euro. Indien de ziektekostenverzekering het vergoed zijn de kosten: 12 weken 170 euro en een heel jaar 340 euro. Indien u over een PGB beschikt wordt het tarief samen bepaald. Indien er begeleiding vanuit de WMO bij “Goedlopend” wordt afgenomen, vallen de kosten van runningtherapie onder dit budget.

Wanneer is het: op donderdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur. Op de maandagavond kan er in de Erven tevens meegelopen worden met een loopgroep, samen met uw runningtherapeut.

Aanmelden

leopaktaan@gmail.com

Telefonisch:

06-25118575

Goedlopend helpt je graag op weg.

Neem contact op